ved siden af - Frederiksø 2, Bygning 18 A, 5700 Svendborg

kontakt: kunsthalvedsidenaf@gmail.com

© 2014  ved siden af All rigths reserved
 

  • Facebook Clean

Symptomer

af kunstnerduoen
Bank & Rau


01.12.2018 - 01.03.2018

(Fernisering d. 01. December kl. 16-18)
 

I udstillingen møder vi de to patienter Specialisten Henrik og Ulvetæven, der begge er blevet overflyttet til du.al fra udstillingen af samme navn på “Supersygehuset Region Nordjylland” aka Ringsted Galleriet.

De næste 3 måneder vil de være indlagt i du.al, side om side, i de to forseglede rum. Udstillingsrummene er i denne forbindelse isolationstanke, hvor undersøgelsesemnerne placeres og beskueren er den der udfører det videnskabelige eksperiment og fremkommer med konklusioner. En slags petriskåle, hvor motivet for ens undersøgelse sættes under lup.

De to patienter som udgør udstillingens værker …specialisten og Stueren er to karakterer, patienter med meget forskelligartede symptomer som de ikke selv kan kurere, symptomer som kan henføres under diagnosen; livsstilssygdomme. Specialisten Henrik er støt og roligt blevet konsumeret af sin egen fod. Og kan nu kun kommunikere gennem sin hud. Mens Ulvetæven fra Kroatien, er flygtet fra sit voldelige pak til udkanten af Herning, hvor den kæmper med at blive stueren.

Bank & Rau arbejder i et avantgardistisk felt, hvor de blandt andet eksperimenterer med at nedbryde skellet mellem kunst og virkelighed. I udstillingen Symptomer, twistes og drejes fænomener fra en konkret virkelighed på fabulerende vis. I denne bearbejdning af socialrealistiske emner skabes nye sociale og virkelighedsnære sammenhænge, der åbner op for nye muligheder i en kunstneriske og virkelighedsnær hverdag.

Bio
Kunstnerduoen Bank & Rau udgøres af Lone Bank og Tanja Rau. Begge bor og arbejder i København. Bank & Rau startede deres samarbejde i 1999.

Lone Bank (f. 1970) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i årene 1996-2002.

Tanja Rau (f. 1970) fra Det Jydske Kunstakademi i 1991-1995 og Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1995-2001.

Udstillingsperiode 01.12.18 - 01.03.19
Åbningstider: ALWAYS


du.al er støtte af STATENS KUNSTFOND og Svendborg Kommune