ved siden af - Frederiksø 2, Bygning 18 A, 5700 Svendborg

kontakt: kunsthalvedsidenaf@gmail.com

© 2014  ved siden af All rigths reserved
 

  • Facebook Clean

du.al

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Saturn & My Mom was a Computer af Kirstine Aakrog og Louise Rosenda

11.11.2017 - 27.01 2018

Den første udstilling i du.al  er skabt af Kirstine Aarkrog og Louise Rosendal.

Sammen har de skabt en udstilling bestående af to separate udstillinger side om side.Saturn / Kirstine Aarkrog 


Udstillingstitlen er hentet fra Francisco Goyas maleri, hvor Saturn i den tomme nat æder sit eget afkom.
Metoden der anvendes til at producere foie gras kan spores tilbage til antikken hvor egypterne opdagede at gåsen smagte bedre dagene op til at den skulle flyve lange stræk. 


På udstillingen demonstreres metoden ved at vi stikker armen gennem glaspladens ene hul og dér tager fat omkring halsen og hovedet på gåsen som vi tvinger ud gennem glaspladens andet hul. Med venstre hånd holder vi fast omkring halsen på gåsen og med den anden tvinger og sprøjter vi foder ned i fuglen.


Vi sætter os foran hinanden og giver hinanden lussinger og sparker hårdt til hinanden. Vi bliver ved med at sige at det ikke gør ondt og til sidst gør det ikke ondt og det føles næsten som om vi er en anden. På samme måde gentager vi øvelsen, som en slags metode til at hærde vores sind. 

« Jeg vil aldrig forlade jer… Jeg elsker jer… I er mine guldklumper… Jeg vil aldrig forlade jer… » 

Vi gentager sætningerne ind til ordene mister deres betydning og den smerte de fremkalder bliver mindre.  

Til åbningen grilles og serveres der gås!

Bio
Kirstine Aarkrog (1986) Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (Billedkunstskolerne) 2006 - 2013, bor og arbejder i København.


 

My Mom was a Computer / Louise Rosendal 

 

Et Sci-fi generationsportræt. Med udgangspunkt i familiens fotoalbum og spørgsmål til en fremtid hvor kunstig intelligens i større grad vil blive en forlængelse at vores bevidsthed, har en ny videoinstallation taget form. Installation looper over emnet reinkarnation, som i fremtiden muliggøres ved at scanne og uploade den menneskelige hjerne. Ideen om at når en person dør, kan han eller hun blive reinkarneret i et A.I. (kunstigt intelligent) program og dermed blive udødelig, udspiller sig igen og igen på psykedeliske websider- lokkende reklamebannere med tekst som Simply the best & live forever, beroliger den potentielle klient med at: “Din sjæl foreviges med dit Mind Upload.” “My Mom was a Computer” stiller spørgsmål til hvilken indflydelse fusionen af den menneskelige bevidsthed og A.I. vil kunne få på et kosmisk plan. 

Bio

Louise Rosendal (1985) Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (Billedkunstskolerne) 2006 - 2013, bor og arbejder i København.