ved siden af - Frederiksø 2, Bygning 18 A, 5700 Svendborg

kontakt: kunsthalvedsidenaf@gmail.com

© 2014  ved siden af All rigths reserved
 

  • Facebook Clean

du.al

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Long Haul

af den midlertidige kunstnerduoen Benedikte Bjerre og Sebastian Hedevang 

01.09.2018 - 25.12.2018 

(Fernisering Torsdag d. 01. September kl. 17-19)

28.000 gule badeænder til søs har siden 1992 spredt sig fra Hong Kong til Hawaii, Australien og Norge. De faldt overbord med en shippingcontainer, da en storm ramte skibet. I du.al's fjerde udstilling præsenterer den midlertidige kunstnerduo

 

Benedikte Bjerre og Sebastian Hedevang viser deres første egentlige samarbejde, efter flere års samtale om skulptur, display og ready-made. 

Skulpturerne, som duoen har produceret specifikt til du.al, er en seriel variation af minimalistiske skulpturer, der illuderer udstillingsmontrer. Hermed fordobles udstillingsrummets montrekarakter. 

Montrene demonstrerer vareobjektets status som begærsobjekt ved at lade farve, rum og lys spille sammen med objekternes form og funktion. I montrene udstilles ready-mades, der alle er konkrete backstage-redskaber til opretholdelse af begærsdannelse, fx ballerinaer trukket i en møntautomat på The Strip i Las Vegas (når stiletterne ud på natten bliver for trange) - eller et stativ til at afstive en kasketskygge under vask. Derudover fremhæves varesortimentets logistiske opretholdelse med en serie miniaturer af skibscontainere, der peger på det samlede objektsortiments cirkulation, men samtidig også henviser til udstillingens placering på en havn. Skulpturerne er som montrer vendt på vrangen, da vi som beskuere først møder deres bagside med elektriske udtag og grove samlinger i billig spån, og først senere får adgang til den polerede og attraktive front, når vi bukker os mod montrenes uvante placering på gulvet. Kunsterne har spraymalet skulpturerne indeni som en lille pun til lokalernes oprindelige funktion som sprøjtekabiner.

 

Bio Benedikte Bjerre og Sebastian Hedevang er begge billedkunstnere bosat i København og uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi i henholdsvis 2016 og 2018.