ved siden af - Frederiksø 2, Bygning 18 A, 5700 Svendborg

kontakt: kunsthalvedsidenaf@gmail.com

© 2014  ved siden af All rigths reserved
 

  • Facebook Clean

KODAK

Kurateret af ved siden af

07.10 - 04.11 2017

 

UDSTILLENDE KUNSTNERE:

Mia Birkelund       

Emilie Kjær           

Camilla Reyman   

Fie Tanderup        

Émile Sadria     

Karl Isakson

Emil Rønn Andersen


A photograph looking down on a green shirt. Chlorine penetrating the surface, reaching inside the image. Two holes in a wooden box resting on my shoulders. The larger hole allows my head to enter, while the smaller hole is covered by a glass-lens. Outside turned upside down, covering the inside of the box. Collects information, remembers nothing.
- Karl Isakson

KODAK er en gruppeudstilling, som stiller skarpt på fotografiet som medie. Udstillingen sætter fokus på fotografiet i samtidskunsten og viser værker der på forskellig vis viser eller bryder med den gængse opfattelse af hvad mediet er og kan. Udgangspunktet for udstillingen er at skabe et komplekst og nuanceret portræt af fotografiet som kunstnerisk materiale og medie. Vi har derfor inviteret en række kunstnere der alle har det tilfælles at fotografiet indgår som en del af deres kunstneriske praksis. Kunstnernes tilgang til arbejdet med fotografi er vidt forskellige, både i forhold til materialet, koncepter, installation, dogmer mv. Udstillingen kommer på den måde rundt om mange facetter af den kunstneriske praksis set igennem det fotografiske materiale og danner som helhed et mikstur af tematikker og arbejdsprocesser der blandt andet kommer omkring; Fotografiets tilblivelse i samspil med afprøvede teknologiske principper. Fotografiet som poetisk materiale. Fotografiet som middel til at skabe forbindelser mellem geografisk spredte lokationer. Fotografiet som et stillbillede fra en film, som ikke eksisterer. Fotografiets sandhedsværdi. Fotografiet som visuel geometrisk data over hverdagsgøremål og tanker.
Fotografiet som middel til at indfange folder. Fotografiet som middel til dokumentation af opstillede virkeligheder m.v.